ABC+ BY JOSE GOURMET

Conserven-cultuur en de haute cuisine

delimiter image
ABC_by_jose_gourmet

“100 Mistérios, de visionaire producenten die verantwoordelijk zijn voor Jose Gourmet, Maria Organic en Ati Manel, hebben een revolutionair nieuw merk visconserven gecreëerd dat ABC+ heet.

Met eerbied voor het verleden en oog voor de toekomst leeft ABC+ op het kruispunt van twee werelden: de conserven-cultuur en de haute cuisine. Het vindt zijn thuis door alleen de beste, met de hand verwerkte ingrediënten te gebruiken om gedurfde, avontuurlijke, nooit eerder vertoonde recepten te creëren in blikjes met een beperkte oplage.

Lekker eten thuis, of waar je maar wilt

Onze droom is om de culinaire kwaliteit van de lekkerste en creatiefste gerechten van onze planeet te presenteren in een houdbaar blikje. We willen iedereen de mogelijkheid bieden om een ultra-premium en uniek lekkere viservaring te creëren (en te recreëren) wanneer de wens zich voordoet. Om het uitzonderlijke te ervaren, hoef je geen toegang te hebben tot verse vis, noch te weten hoe je die moet verwerken, of zelfs hoe je moet koken. Je hebt alleen een nieuwsgierige trek nodig en een vriend met wie je een van onze buitengewone producten kunt openen.

Lokaal gedreven wereldwijde smaak

Van Patatas Bravas in Spanje tot Moqueca in Brazilië en de onvergetelijke smaken van Zweden en Japan, onze chef-kok en het R&D-team hebben een revolutionaire reeks smaken gecreëerd die de hele wereld omvatten.

Door onze eigen conservenfabriek te bouwen (de kleinste in Portugal), zijn we niet langer gebonden aan de beperkingen die gepaard gaan met co-packing door een grotere producent. Voorbij zijn de dagen van minimale bestelhoeveelheden. Voorbij zijn de dagen van compromissen. In plaats daarvan biedt onze ultramoderne faciliteit – meer laboratorium dan fabriek – een capaciteit voor O&O die door anderen in de industrie gewoonweg niet kan worden geëvenaard.

Volledig uniek, buiten en binnen

Onze fabriek produceert niet meer dan 999 blikken van elke ABC+ serie per dag. Dit maakt elk blikje heel speciaal. Het betekent ook dat we veel kleinere hoeveelheden zeevruchten kunnen inkopen en geen concepten hoeven te ontwikkelen op basis van volumes alleen.

In plaats daarvan worden onze vissen geselecteerd op basis van wat vers, in het seizoen en vooral inspirerend is. Dit, in combinatie met sauzen die per seizoen met de hand worden gemaakt, betekent dat geen twee partijen (of zelfs blikken) volledig identiek zijn. In plaats van tevergeefs te proberen uniformiteit af te dwingen omwille van de herhaling, omarmen wij deze unieke ervaring, in de wetenschap dat elk blikje op zijn eigen manier heerlijk zal zijn. Daarom lijken onze producten meer op single-malt Scotch dan op blended whisky.

Dit alles positioneert ABC+ om de culinaire wereld te veroveren.

Volledig uniek, buiten en binnen

Op het eerste gezicht onderscheiden onze ronde blikken van groot formaat – in een nieuwe, iconische vierkante verpakking – zich onmiddellijk van andere merken.

Wat u als eerste opvalt is een prachtig ontworpen letter die vooraan en in het midden van de mat papieren doos staat. De naam “ABC+” staat zowel voor onze op het alfabet geïnspireerde aanpak als voor de rijke verscheidenheid aan vissoorten die we in onze blikken presenteren.

De letters staan voor de vissoorten (in het Portugees) in elk blik. B voor Bacalhau (kabeljauw) en “T” voor Truta (forel). Een gekleurde stip staat voor de saus die bij dat blik hoort, zoals Roze voor kappertjes of Geel voor Curry. Deze symbolen en kleuren vormen samen een unieke visuele taal tussen product en klant.

Sommige recepten zullen bewust slechts eenmaal beschikbaar zijn. Andere zullen seizoensgebonden zijn en sommige zullen later in de Jose Gourmet catalogus worden opgenomen.

ABC+ BY JOSE GOURMET

Conserven-cultuur en de haute cuisine

delimiter image

Gemaakt voor en door liefhebbers van speciale dingen
Het is geen verrassing dat veel van onze fans speciale wijnwinkels, bars en wijnliefhebbers zijn. Net als in de wijnbouw, waar boeren, rassen, terroir, seizoenen en makers allemaal gerespecteerde onderdelen zijn van het verhaal van een wijn, weten onze klanten dat de kwaliteit van conserven het resultaat is van een soortgelijke reeks parameters op zee. Zeetemperatuur, zuurgraad, planktongehalte, verwerkingsmethode en partijgrootte om er een paar te noemen. De liefhebbers van premium conserven respecteren en omarmen de ambachtelijke zorg die nodig is voor de productie van de blikjes die ze kennen en waar ze van houden. In beide domeinen zijn liefhebbers bereid te betalen voor het menselijk vernuft, het meesterschap en de arbeid die gepaard gaat met de producten die zij kennen en waarvan zij houden.

En net als bij wijn, waar kenners het verschil herkennen tussen een fles van €10 en een van €1000, proeven doorgewinterde conserven liefhebbers het verschil tussen een blikje van €1 en van €50.