Joelle en Jean-François Furic besloten La Compagnie Bretonne op te richten in het zuidwestelijke puntje van FinistÚre, in het hart van de vissershavens van Cornwall. Sten en Maria Furic zetten het beroep van hun ouders en grootouders voort en dragen nu de kostbare erfenis van 4 generaties knowhow met zich mee.
De geschiedenis van de Furic conservenfabriek begint in 1920, maar in 1795 was het Nicolas Appert uit Chalon-sur-Marne die een proces ontwikkelde dat een revolutie teweeg zou brengen in de voedingsindustrie.
Als je een blikje eten opent, heb je dat te danken aan een briljante uitvinder: Nicolas Appert.
60 jaar voor Louis Pasteur ontdekte hij de voedselveiligheidsketens die de bacteriologische kwaliteit van producten behouden.
In 1784 was Nicolas Appert banketbakker in Parijs. Naast het maken van snoep, werkte hij aan een groot onderwerp … Hoe kun je voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, vis en vlees lang bewaren?
In 1795 ontdekte hij dat door voedsel aan hitte bloot te stellen in hermetisch afgesloten, steriele containers, de houdbaarheid voor onbepaalde tijd kon worden verlengd. Dit was de geboorte van het inblikken. Nicolas Appert richtte de eerste conservenfabriek ter wereld op in Nantes.
Honderd jaar later, aan het begin van de 20e eeuw, bereikte de kunst van het inblikken een hoogtepunt in Bretagne.
Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Sten Furic en zijn zus Maria Furic. Het heeft 80 mensen in dienst en verwerkt 1.500 ton grondstoffen per jaar.