LA COMPAGNIE BRETONNE

Waarden en engagement

delimiter image
Schermafbeelding 2023-11-25 om 13.31.17

Joelle en Jean-François Furic besloten La Compagnie Bretonne op te richten in het zuidwestelijke puntje van FinistÚre, in het hart van de vissershavens van Cornwall. Sten en Maria Furic zetten het beroep van hun ouders en grootouders voort en dragen nu de kostbare erfenis van 4 generaties knowhow met zich mee.

De geschiedenis van de Furic conservenfabriek begint in 1920, maar in 1795 was het Nicolas Appert uit Chalon-sur-Marne die een proces ontwikkelde dat een revolutie teweeg zou brengen in de voedingsindustrie.

Als je een blikje eten opent, heb je dat te danken aan een briljante uitvinder: Nicolas Appert.

60 jaar voor Louis Pasteur ontdekte hij de voedselveiligheidsketens die de bacteriologische kwaliteit van producten behouden.

In 1784 was Nicolas Appert banketbakker in Parijs. Naast het maken van snoep, werkte hij aan een groot onderwerp … Hoe kun je voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, vis en vlees lang bewaren?

In 1795 ontdekte hij dat door voedsel aan hitte bloot te stellen in hermetisch afgesloten, steriele containers, de houdbaarheid voor onbepaalde tijd kon worden verlengd. Dit was de geboorte van het inblikken. Nicolas Appert richtte de eerste conservenfabriek ter wereld op in Nantes.

Honderd jaar later, aan het begin van de 20e eeuw, bereikte de kunst van het inblikken een hoogtepunt in Bretagne.

Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Sten Furic en zijn zus Maria Furic. Het heeft 80 mensen in dienst en verwerkt 1.500 ton grondstoffen per jaar.

Waarden en engagement

La Compagnie Bretonne wil een referentie zijn op de markt van fijne visconserven, zowel op het vlak van kwaliteitsbeloften als op het vlak van innovatie. La Compagnie Bretonne streeft ook naar een redelijke groei door kwaliteit te verkiezen boven kwantiteit. Deze keuze passen we dagelijks toe, zowel bij de selectie van onze visvoorraden en belangrijke ingrediënten zoals olijfolie, als in de relaties die we aangaan met onze visserijpartners en al onze leveranciers. We passen dezelfde selectiviteit ook toe op ons verkoopnetwerk, waarbij we de voorkeur geven aan onafhankelijke retailers die zich inzetten voor het aanbieden van kwaliteitsproducten met een schat aan expertise en een bepaalde ethiek. We willen onze expertise, onze geschiedenis en onze kennis met iedereen delen, terwijl we altijd transparant zijn over onze aanpak.

Ethisch verantwoord produceren

Voor de conservenfabriek Jean-François Furic is het inblikken van zeevruchten een vak apart, dat technische kennis en veel discipline vereist, maar bovenal kennis van vis en een oprechte passie voor het vak. La Compagnie Bretonne is het resultaat van bijna een eeuw ervaring in het werken met vis, maar ook van de wens om dit beroep levend te houden en te laten evolueren in de voorhoede van Bretagne.
Dit zijn de waarden en de constante zorg voor kwaliteit die de familie Furic al 4 generaties lang drijven om u producten aan te bieden die zowel de smaken van traditionele recepten als innovatieve bereidingen respecteren.

LA COMPAGNIE BRETONNE

Waarden en engagement

delimiter image