PINHAIS

Handen, Liefde, Familie, Traditie en Doorzettingsvermogen!

delimiter image
logo-pinhais

Conservas Pinhais symboliseert: Handen, Liefde, Familie, Traditie en Doorzettingsvermogen!

Onze missie is heel duidelijk: visconserven produceren die fijnproevers en liefhebbers van lekker eten de beste ervaring geven die de zee kan geven op een duurzame manier van vissen, produceren en leveren. Zonder valse bescheidenheid of overdreven arrogantie, is de visie die we delen bij Pinhais: “De beste ingeblikte sardines ter wereld produceren”.

Het hele team (arbeiders, kopers, managers, leveranciers & partners) neemt het gewicht van deze ambitie volledig en verantwoordelijk op zich, van het verleden tot de toekomst.

Een waar erfgoed, dit levend museum dat Pinhais is.

Op een immense kust scholen miljoenen van de beste sardines. Duizenden families uit Matosinhos hebben zich honderd jaar lang verenigd rond één enkele industrie. Tientallen fabrieken gingen voorbij, één houdt de Traditionele Methode in leven. Een waar erfgoed, dit levend museum dat Pinhais is.

Conservas Pinhais&Co is opgericht in 1920 en is de afgelopen eeuw gegroeid door trouw te blijven aan een unieke traditionele conservenmethode, die al 102 jaar onveranderd is gebleven en de hoogste kwaliteit en smaak aan de producten garandeert. Conservas Pinhais&Co, de bakermat van de conservenindustrie in Matosinhos (Portugal), is de geboorteplaats van iconische sardinemerken en, sinds 2021, The Sardine Factory-Tour, een baanbrekend levend museum met een meeslepende ervaring voor het publiek in 5 talen, met als doel de erfenis van de conservenindustrie te bewaren voor de toekomstige generaties.

De Pinhais “Sardine Travel”

De sardines, die hun oorsprong vinden in het koude water van de Atlantische Oceaan, komen vers aan in de historische fabriek van Conservas Pinhais&Co (5 minuten van de haven) en duiken onmiddellijk in de pekel om hun oorspronkelijke eigenschappen en versheid van de zee te behouden. Daarna wordt elke sardine één voor één met de hand geselecteerd, gesneden en gebakken in een centenaire oven met langzame stoom, waarbij langzaam het traditionele proces wordt gerespecteerd dat alle eigenschappen, voedingsstoffen en smaak van de beste vis behoudt. Eenmaal gekookt is de vis klaar om in blikjes te gaan, waar de uitstekende ingrediënten aan worden toegevoegd, de pure olijfolie, augurk, piri-piri, wortel, zwarte peper, laurier, kruidnagel, of de met de hand bereide tomatensaus.
Direct daarna volgt het inblikken, het steriliseren en rijpen van onze conserven. De Pinhais “Sardine Travel” omvat 12 grote stappen, die zich vermenigvuldigen in 37 nauwgezette andere, perfect dagelijks bijgehouden, in een echt handmatig proces dat de wereldwijd erkende kwaliteit van onze producten en merken verzekert.

PINHAIS

Handen, Liefde, Familie, Traditie en Doorzettingsvermogen!

delimiter image